diversen

meldingsformulier

Naam
Telefoonnummer
E-mail
Postcode
Adres
Woonplaats
Omschrijving

vacatures

Er zijn op dit moment géén vacatures beschikbaar.

Voor open sollicitaties klik hier.

Water

Werd vroeger driftig gesleept met emmers water en later met de tuinslang, op een hedendaags varkensbedrijf stuurt een waterdoseercomputer de watervoorziening aan.

Een uitgelezen systeem van tyleenleidingen, in combinatie met drinkcups en drinknippels, zorgt voor de juiste watervoorziening per diersoort. In steeds meer stallen wordt daarom een meervoudig leidingsysteem aangelegd. Per afdeling kan de veehouder nu kiezen voor gewoon water of water met toevoegingen (medicijn / vitaminen). Voor de diverse toevoegingen staat op een centrale plaats in de stal een doseerpomp.

Eigen bron
Het stijgende waterverbruik noopt de veehouder om te zoeken naar alternatieven. Een eigen bron is dan een reële optie. Binnen de agrarische sector worden daarom steeds vaker waterbronnen aangeboord, bestemd voor veedrinkwater. Het water moet echter voldoen aan strenge IKB normen. Vervuilingen, die zich in het water kunnen bevinden, vormen daarom een probleem. Veelal zal het water dus eerst een reinigingsproces moeten ondergaan, voordat de varkens het kunnen drinken. Diverse reinigingssystemen zijn op de markt verkrijgbaar.


Terug ‹