LED staat voor Light Emiting Diode en is een techniek die het laatste decennia een vogelvlucht heeft genomen.

Een klein stukje elektronica dat licht geeft op het moment dat er spanning en stroom doorheen gaan, echter is er veel minder vermogen nodig om hetzelfde licht niveau te halen dan bij conventionele verlichtingsproducten zoals de bekende Fluorescentiebuis ( TL-buis ) en gloeilampen.

Dit geeft enorme voordelen voor organisaties omdat we kunnen besparen op de kosten van stroom en tegelijkertijd onze uitstoot van koolstofdioxide verminderen. Besparingen op energiekosten en vervangingskosten kunnen oplopen tot boven de 60%.

Ook de overheid heeft de potentie gezien van deze besparende maatregel en daarom is LED verlichting een goedgekeurde energiebesparende maatregel voor alle branches. Van scholen tot ziekenhuizen en fabrieken tot kantoorpanden, allen hebben baat bij LED verlichting.

De overheid gaat zelfs verder en heeft bepaald dat bedrijven vanaf 1 juli 2020 verplicht zijn om LED te gebruiken voor hun verlichting.

Wel moeten we oppassen welke toepassingen we waar inzetten om zowel de levensduur en uw verwachtingen waar te kunnen maken.

Temperatuur, plaatsing, lichtkleur en natuurlijk de geldende NEN-norm voor verlichtingssterkte komen, onder andere, allemaal aan bod.

Hebben uw medewerkers voldoende licht?

Kunt u besparen op uw verlichtingskosten?

En hoe zit het met de levensduur en verschillende lichtkleuren?

Coumans Installaties heeft antwoord op deze vragen en werkt samen met bekende wereldspelers op het gebied van LED verlichting. Door persoonlijk advies en opname van de situatie op uw locatie zijn we in staat om met alle aspecten rekening te houden.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van LED verlichting.