Het verhaal van Coumans Installaties

Het verhaal van Coumans Installaties
340.282.152 KW opgewekt

Totaal opgewekte energie sinds plaatsing


133.391 KG Co2 bespaard

Bespaarde Co2 (in KG) sinds plaatsing


4 Aantal Geplante bomen

(Equivalent aantal bomen te planten om Co2 terug te brengen)

Het verhaal van Coumans Installaties


Peter Coumans begon Coumans Installaties als eenmanszaak in 1994 met service en onderhoud aan melkrobots in binnen en buitenland met een servicedekking van 24/7, 365 dagen per jaar. Daarnaast heeft Peter Coumans gelijktijdig de start gemaakt met elektrotechnische werkzaamheden in de regio.
Na een krachtige groei is de keuze gemaakt om te ontwikkelen naar een totaalinstallateur, naast elektrotechnische werkzaamheden zijn ook werktuigbouwkundige installaties opgenomen in het pakket. Dit om zijn klanten uiteindelijk het totaalpakket aan te kunnen bieden. De mogelijkheid om beide bij één partij onder te brengen geeft de klanten van  Coumans Installaties heldere en directe communicatie en perfecte harmonie in de uitvoering.

Verhuizing naar Maastricht Aachen Airport 
In 1998 trok het team van Coumans in het huidige bedrijfspand aan de rand van Maastricht Aachen Airport. Hier kon wonen en werken gecombineerd worden met een kleine opslagcapaciteit. Strategisch maar ook praktisch gezien een ideale locatie en uitvalsbasis voor alle lopende projecten in de regio.

De bouw van een nieuwe loods 
Door aanhoudende groei bleek de toenmalige opslagruimte te klein, dit gaf het startsein voor een grondige verbouwing en bijbouw op het bedrijfsterrein in 2014. In dit pand bevindt zich onder andere een bedrijfskantine en een bedrijfshal met magazijn. 

Energieneutraal bedrijf 2018
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen Coumans Installaties. Daarom werd het nieuwe pand als een energieneutraal gebouw ingericht. Zo wil Coumans Installaties ook naar klanten en bedrijven in de regio op het gebied van duurzaamheid een voorbeeldfunctie vervullen als duurzaam bedrijf. Vanaf ontwerp tot realisatie is er rekening gehouden met het installeren van een warmtepomp om zo gasloos te kunnen verwarmen. In combinatie met de zonnepanelen op het dak van de nieuwe loods bereiken we zelfs een netto teruglever situatie. Coumans Installaties wekt over een heel jaar meer energie op dan dat het gebruikt.
Door deze klimaatvriendelijke toepassingen is Coumans met trots één van de eerste energieneutrale bedrijven in de regio.  

 

Duurzaamheid