Over ons

Home Over ons Over ons

Over ons


Het verhaal van Coumans Installaties begon in 1994 als eenmanszaak in automatisering en agribusiness. Peter Coumans verrichtte in binnen- en buitenland servicewerkzaamheden voor een ontwikkelingsmaatschappij. Daarnaast richtte hij zich ook al snel op installatietechniek en werktuigbouwkundige werkzaamheden om zijn klanten uiteindelijk het totaalpakket aan te kunnen bieden. Coumans Installaties gelooft in het 'totaalconcept' en wil haar klanten graag als totaalinstallateur van A tot Z kunnen helpen en 'ontzorgen'. 

In 2008 volgde de overname van Vacon Peelland, een kleiner bedrijf in de agribusiness. Het doel van deze overname was het versterken van de marktpositie van Coumans Installaties in Limburg, Noord-Brabant en de grensregio. Vanuit de nieuwe vestiging in Weert konden medewerkers zich specialiseren in de automatisering zodat uiteindelijk ook een stuk utiliteitsbouw tot het totaalpakket van Coumans Installaties ging behoren. 
In 2004 werd het huidige bedrijfspand aan de rand van Maastricht Aachen Airport in gebruik genomen. Strategisch maar ook praktisch (agrarisch gebied) een ideale locatie en uitvalsbasis voor alle projecten van Coumans Installaties. Eigenlijk was het plan een gedeelte van de loods op het terrein te verhuren, maar al snel zou blijken dat door de groei van het bedrijf alle ruimte hard nodig zou zijn. 

In 2011 was de loods toch echt te klein geworden en was meer bedrijfsruimte noodzakelijk. Na drie jaar onderhandelen met de gemeente kon er worden begonnen aan de bouw van een nieuw pand op het bedrijfsterrein. Het nieuwe pand biedt plaats aan een bedrijfskantine en een bedrijfshal inclusief magazijn. Aangezien duurzaamheid een van de speerpunten binnen Coumans Installaties is, werd er bij de realisatie van het nieuwe pand gestreefd naar een energieneutraal gebouw. Zo wil Coumans Installaties ook naar haar klanten en de bedrijven in de regio op het gebied van duurzaamheid een voorbeeldfunctie vervullen. Doordat de zonnepanelen meer stroom bleken op te wekken dan het bedrijf verbruikte werd er uiteindelijk ook een warmtepomp geïnstalleerd. Door deze toepassingen kan Coumans Installaties zich met trots een van de eerste energieneutrale bedrijven in de regio noemen.  

Duurzaamheid