Keurmerken

Home Over ons Keurmerken

Keurmerken


Coumans Installaties staat voor kwaliteit, kennis en veiligheid. Omdat wij ons continu ontwikkelen op deze gebieden, hechten wij veel waarde aan onze keurmerken. 

Gastec QA

Gastec QA (Quality Approved) is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor gasproducten dat exclusief door Kiwa Nederland B.V. wordt uitgegeven. Bij Coumans gebruiken wij gasproducten als leidingen, koppelingen en afsluiters met het Gastec QA keurmerk. De fabrikant van deze producten bewijst met dit keurmerk dat haar producten voldoen aan de hoogste eisen met betrekking tot kwaliteit, functionaliteit en veiligheid. 

Techniek Nederland 

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland speelt Techniek Nederland een rol van betekenis. 
Zaken doen met een bedrijf dat lid is van Techniek Nederland betekent kiezen voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap. Als lid zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Uiteraard werken wij ook altijd volgens de meest recente technische eisen en wettelijke richtlijnen. 

VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met het VCA-certificaat leggen wij de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Sterkin

Sterkin is een onafhankelijk keurmerk, dat de aanleg van veilige installaties bevordert. Het gaat hier om gas-, water-, en elektotechnische installaties. Sinds 2013 zitten hier ook installaties voor duurzame energievoorziening zoals zonnepanelen bij inbegrepen. De erkende Sterkin Installateur voldoet aan de normen en eisen van een erkenningsregeling. De belangrijkste eisen hebben betrekking op kennis, meetapparatuur en gereedschappen. Er zijn opleidingseisen vastgesteld én normen voor het gereedschap waarover de installateur moet beschikken. Regelmatig wordt getoetst of de installaties van de erkende Sterkin Installateur voldoen aan de eisen.  

Erkend leerbedrijf

Bij het opleiden van jonge vakmensen speelt het bedrijfsleven een belangrijke rol. Mbo-studenten leren veel in de praktijk. Daarvoor zijn professionele stages en leerbanen nodig in een veilige omgeving van een erkend leerbedrijf en met goede begeleiding door een praktijkopleider.
Het erkennen en ondersteunen van leerbedrijven is ondergebracht bij één organisatie: de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, ofwel SBB.
Bij Coumans hechten wij veel belang aan een goede opleiding van jonge vakmensen. Daarom zijn wij er trots op een Erkend Leerbedrijf te zijn en ons steentje bij te dragen aan de opleiding van onze mogelijke nieuwe werknemers en collega's.

Duurzaamheid