Wist u dat Coumans Installaties zijn eigen bedrijfspan volledig voorziet van warmte middels een warmtepomp? Door zelf het goede voorbeeld te geven weten we precies welke mogelijkheden er zijn om onze afhankelijk van aardgas te verlagen en bij te dragen aan een duurzame wereld.

Warmtepompen zijn niet zo nieuw als men vaak denkt, begin 20ste eeuw werd de eerste in Zwitserland in gebruik genomen en er werd een enorme hoeveelheid onderzoek gedaan naar deze techniek in de jaren 70. De energiecrisis in deze jaren werd als grote aanjager gezien van warmtepomptechniek omdat de noodzaak van fossiele brandstoffen vervalt met deze techniek. De gedachte is dat we elektriciteit duurzaam kunnen opwekken zonder fossiele brandstoffen en zo de elektrische consumptie van de warmtepomp duurzaam kunnen houden.

Door slim warmte aan de omgeving te onttrekken en in het verwarmingssysteem te pompen zij we in staat huizen, bedrijfspanden en andere objecten te verwarmen zonder gas.

Coumans Installaties kan u helpen de juiste oplossing te selecteren, immers zijn er veel factoren waarmee u rekening dient te houden.

Hebt u bijvoorbeeld gedacht om uw zonnepanelen af te stemmen op het verhoogde elektriciteitsgebruik? En kunt u nog uw huidige radiatoren gebruiken? Hoe zit het met isolatie en ventilatie om uw leefklimaat gezond te houden?

Coumans installaties geeft u het advies dat u zoekt én nodig hebt om op de juiste wijze te verduurzamen. Het in harmonie laten samenwerken van alle technieken vereist een installateur die al deze technieken beheerst.

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag hoe u fossiele brandstoffen in het verleden laat zonder in te leveren op het comfort van nu.