diversen

meldingsformulier

Naam
Telefoonnummer
E-mail
Postcode
Adres
Woonplaats
Omschrijving

vacatures

Water

Als erkend Sterkin watertechnisch installateur is Coumans Installaties uw vakkundige partner voor uw gehele waterinstallatie. Van eerste advies en ontwerp tot met aanleg en onderhoud.

Het kunnen beschikken over schoon drinkwater is in onze samenleving heel gewoon. Het belang van een goede waterinstallatie is daardoor een beetje naar de achtergrond gedrongen. Echter niet bij Coumans Installaties. Ook waterleidingssysteem krijgen bij Coumans Installaties alle aandacht. Dat dit nodig is blijkt uit drie rapporten van minister Cramer uit 2007. Volgens deze rapporten is vooral op het vlak van legionellapreventie nog steeds het nodige mis is. Niet alleen vertoonde 21 procent van bestaande installaties grote gebreken, ook 21 procent van nieuwbouwinstallaties vertoonde een verhoogd of een sterk verhoogd risico. Slechts 10 procent van de ziekenhuizen, verzorgingshuizen, hotels, asielzoekerscentra, gevangenissen en jachthavens voldeed aan de specifieke regels voor legionellapreventie. Overigens is van een veilige installatie pas sprake als een goed ontwerp en uitvoering wordt opgevolgd door een juist gebruik, beheer en onderhoud. Coumans Installaties kan uw waterleidingsinstallatie controleren op risicopunten.

Daarnaast kunt u zelf aardig wat doen om besmetting te voorkomen. Bent u bijvoorbeeld lang van huis geweest, zeker in een warme periode, spoel dan eerst de waterleidingen even goed door voor u water gebruikt. In warm en stilstaand leidingwater ontwikkelen zich namelijk snel legionellabacteriën. 


Terug ‹